ЄБРР надасть ПриватБанку гарантії на €60 млн під кредитування українського бізнесу

ЄБРР надасть ПриватБанку гарантії на €60 млн під кредитування українського бізнесу

В рамках угоди банк потенційно зможе розширити фінансування існуючих бізнес-клієнтів із критично важливих галузей на суму до €240 млн

ПриватБанк та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) домовилися про співпрацю щодо програми розподілу ризиків (Risk Sharing Program).

Зазначається, що нефінансований інструмент розподілу ризиків покриває до 50% кредитного ризику у розмірі €240 млн за новим фінансуванням ПриватБанку.

"Це нефінансовий ресурс, ми не отримаємо жодного фондування від ЄБРР", – уточнив голова правління банку Герхард Беш.

Угода між ЄБРР та ПриватБанком має два компоненти. Перший інструмент розподілу ризику має допомогти забезпечити доступ до фінансування оборотного капіталу та інвестиційних цілей для мікро, малих, середніх і великих підприємств, які працюють у таких критично важливих галузях: сільське господарство й сільськогосподарські послуги; харчова і легка промисловість; виробництво і послуги у сфері будівництва; транспорт і логістика; туризм і культура; роздрібна торгівля. 

Другий інструмент має підтримати довгострокові інвестиції приватних ММСП в екологічні технології, які відповідають вимогам ЄС.

Угода з ЄБРР не впливатиме на існуючі відсоткові ставки за кредитами, проте вона передбачає додаткову можливість – у разі залучення кредитів під довгострокові інвестпроєкти у цих галузях бізнес може одержати частину коштів (до 30%) у вигляді гранту.

Читайте також