ЄБРР планує вкласти до €10 млрд в Україну до 2028 року

ЄБРР планує вкласти до €10 млрд в Україну до 2028 року

Кошти планується інвестувати в енергетичну безпеку, інфраструктуру, продовольчу безпеку, підтримку бізнесу та торгове фінансування

Віце-президент ЄБРР Юрген Рігтеринк та директор банку у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патрон повідомили, що ЄБРР має намір інвестувати в Україну до €10 млрд протягом наступних п'яти років.

Вони зазначили, що, реагуючи на кризу, спровоковану війною, ЄБРР сфокусувався на п'яти основних напрямках підтримки України, частково у приватному секторі, частково у державному секторі.

Йдеться про енергетичну безпеку, важливу інфраструктуру, продовольчу безпеку, підтримку бізнесу та торгове фінансування.

Юрген Рігтеринк розповів, що завдяки рішенню банку збільшити капітал на €4 млрд ЄБРР може перетворити це у 4-6 разів більше за обсяг інвестицій. Протягом наступних п'яти років банк очікує, що зможе вкладати в проекти в Україні €1,5-2 млрд щорічно.

Нагадаємо, що ЄБРР збільшив обсяги інвестицій після російського вторгнення у лютому 2022 року і вже у жовтні 2023 року перевищив свою мету інвестувати €3 млрд в Україні протягом 2022-2023 років.

Читайте також