Юрія Фарм купила компанію в Узбекистані за рахунок €10 млн кредиту від ЄБРР

Юрія Фарм купила компанію в Узбекистані за рахунок €10 млн кредиту від ЄБРР

Український фармвиробник придбав компанію Река-Мед

Як повідомила прес-служба ЄБРР, кредит дозволить Юрія Фарм, яка експортує 30% своєї продукції (з яких 15% – до Узбекистану), виробляти фармацевтичну продукцію локально для узбецького ринку та вивільнити близько 10% своїх потужностей в Україні.

Крім того, в ЄБРР наголосили, що угода покращить наявність та доступність ліків в Україні та Узбекистані.

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне вважає, що угода підвищить прибутковість Юрія Фарм та дозволить їй диверсифікувати виробничі ризики завдяки розміщенню виробництва за межами України. Маттео Патроне впевнений, що придбання активів за кордоном та вихід на міжнародний рівень діяльності зроблять Юрія Фарма більш конкурентоспроможним.

Юрія Фарм та ЄБРР підписали початкову кредитну угоду у 2019 році. Воно передбачало отримання компанією фінансування €25 млн двома траншами. Перший із них на €15 млн призначався для модернізації пакувальних ліній, запуску виробництва ліків від раку в доступних індивідуальних дозах та реалізації заходів енергоефективності. Другий транш на €10 млн, який призначався для подальших поліпшень виробництва, і був використаний для придбання Река-Мед.

Читайте також