Засновники «Нової пошти» та Fedoriv Group запустили інвестиційний фонд Vesna.Capital

Засновники «Нової пошти» та Fedoriv Group запустили інвестиційний фонд Vesna.Capital

Засновники "Нової пошти" В'ячеслав Климов та Володимир Поперешнюк, а також засновник Fedoriv Group Андрій Федорів запустили інвестиційний фонд Vesna Capital та вже проінвестували п'ять проектів

Андрій Федорів, Володимир Поперешнюк та Вʼячеслав Климов створили інвестиційний фонд Vesna Capital. Поки підприємці інвестували лише власні кошти. У портфоліо фонду вже п’ять проєктів — doc.ua, REMO, SALO й GoodPlastic Company.

«Нам подобається створювати нове та проходити будь-які кризи разом. Ми вирішили заснувати фонд Vesna Capital, щоб робити це більш системно. Ми нікуди не поспішаємо та думаємо займатися цим наступні 10–20 років, а може й довше», — пише Федорів.

Федорів не розкрив розмір фонду. Проте заявив, що засновники готові вкластися в будь-який цікавий проєкт.

«Не обмежуємо себе окремими товарними категоріями чи чеками — головне особистість засновників та унікальність продукту, який вони створюють. У Vesna Capital ми не орієнтовані на спекуляцію та хочемо інвестувати в компанії акціонерами, яких хочеться залишатися дуже довго», — пояснює Федорів.

Засновників Vesna Capital цікавлять проєкти, де корисні їхня експертиза та практичний досвід в бізнес-стратегії, масштабуванні, маркетингу, інноваціях та побудові великих прибуткових бізнесів з нуля. Для них пропонують три моделі співпраці:

  • венчурна студія — побудова проєкту з нуля та допомога у подальшому зростанні;
  • венчурні інвестиції — фінансування на pre-seed та seed;
  • фонд прямих інвестицій — фінансування на серії А.

Щоб подати заявку, потрібно заповнити анкету. Vesna Capital цікавлять засновники, які:

  • створили стартап і мають амбіції зростати та виходити на міжнародний ринок;
  • винайшли революційні технологічні інновації;
  • створюють продукт зі справжнім вау-ефектом.

«Ми шукаємо підприємців, що нагадують покращену версію нас самих, — цілеспрямованих стартаперів, які готові ризикувати всім заради проєктів, ладних змінити світ. Ми хочемо, щоб ви перевершили нас і стали ще інноваційнішими, креативнішими, технологічнішими, екологічнішими та, звісно, глобальнішими», — пояснюють на сайті фонду.

Читайте також