Зниклий з уваги Дмитро Фірташ спільно з Hyundai побудує індустріальний парк в Рівному

Зниклий з уваги Дмитро Фірташ спільно з Hyundai побудує індустріальний парк в Рівному

Group DF International Дмитра Фірташа у п'ятницю, 12 квітня, підписала угоду з Hyundai Engineering Co. Limited (HEC) про будівництво хімічного індустріального парку у Рівному

Як повідомила прес-служба Group DF International, Дмитро Фірташ та виконавчий директор Hyundai Engineering Хієон-Сунг Хонг підписали угоду у Відні, де зараз проживає Фірташ в очікуванні рішення про екстрадицію до США.

У рамках домовленостей передбачається будівництво заводів із виробництва "екологічно чистого" аміаку, азотних добрив та інших похідних хімічних продуктів, а також першого в Україні виробництва водню та аміаку на основі відновлюваних джерел електроенергії.

Керівник Hyundai Engineering заявив: "В наших країнах дуже схожий досвід. 70 років тому через війну нашу економіку було знищено, і ми її відновлювали. З нашого досвіду ми знаємо, що дуже важливо відбудувати інфраструктуру та промислові об'єкти. Тому ми вважаємо, що співпраця між нашими компаніями має символічне значення. Ми сподіваємося, що наш практичний досвід у проєктуванні та будівництві великих промислових об'єктів у ЄС та в Азії буде корисним і в Україні".

HEC – одна із компаній південнокорейського чеболю Hyundai Motor Group.

У галузі промислового будівництва компанія надає комплексні рішення у галузі інженерного проектування, а також проєктування будівництва, закупівель та будівництва великих промислових об'єктів. Сфери бізнесу: заводи хімічного машинобудування, електростанції, зелена енергетика, будівництво, будівництво, інфраструктура, управління активами

У 2014 році Фірташ був заарештований у Відні на запит США, які підозрюють його в дачі $18,5 млн хабара індійським чиновникам за отриманні дозволу на розробку родовищ титану в індійському штаті Андхра-Прадеш. У червні 2023 року Вищий земельний суд Відня ухвалив рішення на користь українського бізнесмена, санкціонувавши повторний розгляд цього питання.

Читайте також