Adnoc продає бізнес з управління відходами за $500 млн

Adnoc продає бізнес з управління відходами за $500 млн

Покупцем виступає консорціум, що складається з Veolia Environnement, ADQ з Абу-Дабі та Vision Invest із Саудівської Аравії

Основна енергетична компанія Об'єднаних Арабських Еміратів Abu Dhabi National Oil Co. продає активи трохи менше ніж за $500 млн. За словами обізнаних джерел, Standard Chartered Plc консультує Adnoc щодо угоди.

Згідно з заявою Adnoc, в якій не розкривається вартість угоди, Veolia, ADQ та Vision Invest володітимуть та управлятимуть двома заводами з переробки відходів у Рувайсі. Представник Adnoc відмовився коментувати вартість.

Рувайс – нафтопереробний та нафтохімічний центр на захід від Абу-Дабі. Об'єкти обробляють промислові відходи, що утворюються в процесі видобутку та переробки нафти та газу Adnoc. Нині вони належать Adnoc Refining, спільному підприємству Adnoc, італійській Eni SpA та австрійській OMV AG.

Контракт набирає чинності у 2023 році за умови дотримання всіх вимог та більш ніж подвоїть діяльність Veolia щодо поводження з небезпечними відходами на Близькому Сході.

Читайте також