Акціонери мобільного додатка Kaspi.kz залучили $1 млрд під час IPO в США

Акціонери мобільного додатка Kaspi.kz залучили $1 млрд під час IPO в США

Капіталізація казахстанської компанії становить близько $18 млрд

Крупніші акціонери Kaspi.kz залучили близько $1 млрд у ході первинного публічного розміщення акцій, оскільки казахстанська компанія, яка займається мобільними додатками, посилює лістинг акцій у США.

Інвестори продали 11,3 млн американських депозитарних акцій Kaspi.kz по $92 за штуку. Ціна становить собою скидку на 5,3% від рівня закриття в четверг глобальних депозитарних розписок Kaspi.kz, що торгуються в Лондоні.

Kaspi.kz, чиї американські акції починають торгуватися в п'ятницю в Нью-Йорку, має ринкову вартість близько $18 млрд. Акції, які котуються на лондонській біржі, впали на 1,9% до $ 95,30 о 9:04 утра в Лондоні.

Розміщення є найбільшим на американській біржі за часом лістингу Birkenstock Holding Plc на суму $1,48 млрд у жовтні.

Згідно з документами, голова Kaspi.kz В'ячеслав Кім, генеральний директор Михайло Ломтадзе і Asia Equity Partners Ltd. раніше планували продати 9 млн акцій. Компанія не отримує жодних доходів від IPO.

Kaspi.kz, що працює в Казахстані, пропонує мобільний додаток Kaspi.kz Super App для користувачів із різноманітним спектром послуг, а також Kaspi Pay Super App для торговців і підприємців. Згідно зі звітом, за станом на 30 вересня в користувальницьких додатках в середньому було 13,5 млн активних користувачів на місяць.

Kaspi.kz також котується на Казахстанській фондовій біржі та Міжнародній біржі Астани. Компанія заявила, що її чистий прибуток склав $1,27 млрд при виручці в $2,83 млрд за дев'ять місяців, які закінчилися 30 вересня.

Розміщення американських акцій ведуть Morgan Stanley , JPMorgan Chase & Co. і Citigroup Inc. Акції будуть торгуватися на Nasdaq Global Select Market під символом KSPI.

Читайте також