Ambuja Cements з Adani Group купує конкурента за $1,25 млрд

Ambuja Cements з Adani Group купує конкурента за $1,25 млрд

Компанія Ambuja Cements, що підтримується Adani, викупила в четвер меншу конкуруючу компанію Penna Cement Industries за $1,25 млрд, збільшивши свою присутність у південному регіоні Індії

Угода відбулася майже через рік після того, як конгломерат через Ambuja купив контрольний пакет акцій обтяженої боргами Sanghi Industries, щоб збільшити свою присутність у країні та конкурувати з лідером ринку цементу UltraTech Cement.

Ambuja заявила, що покупка Penna Cement допоможе збільшити частку Adani на південному цементному ринку Індії приблизно на 8%. Ця угода відбудеться за кілька місяців після того, як UltraTech зміцнила свій вплив у регіоні, купивши цементні активи Kesoram.

«Придбання Penna дуже вигідне для Ambuja, оскільки заводи Adani у південному регіоні раніше не мали аналогів UltraTech. Цей регіон є ключовим для Adani у збільшенні своєї частки на загальноіндійському ринку та звуженні лідерства UltraTech по всій країні», - сказав Ашутош Мурарка, аналітик-дослідник Choice Broking.

Індійські виробники цементу шукають способи наростити виробництво та задовольнити попит на будівельний матеріал на тлі оптимістичного розвитку житлового будівництва та високих державних витрат на інфраструктуру.

Ambuja профінансує викуп Penna за рахунок внутрішніх нарахувань. Угода надасть Ambuja доступ до операційних об'єктів Penna в Андхра-Прадеш і Телангане, а також до об'єктів, що будуються в Раджастані.

Читайте також