AMD купує виробника серверів ZT Systems за $4,9 млрд

AMD купує виробника серверів ZT Systems за $4,9 млрд

Advanced Micro Devices Inc. погодилася придбати виробника серверів ZT Systems за $4,9 млрд, додавши собі технологію центрів обробки даних, яка зміцнить її зусилля щодо конкуренції з Nvidia Corp

ZT Systems, що базується в Секокусі, штат Нью-Джерсі, стане частиною бізнес-групи AMD Data Center Solutions. AMD збереже проектні та клієнтські команди бізнесу та спробує продати виробничий підрозділ.

Закрита компанія ZT має великий досвід виробництва серверних комп'ютерів для власників великих центрів обробки даних — клієнтів, які вкладають мільярди в нові можливості штучного інтелекту.

За словами генерального директора AMD Лізи Су, це придбання "значно зміцнить наші системи штучного інтелекту в центрах обробки даних".

AMD - другий за величиною постачальник графічних процесорів, які стали такими важливими для розробки програмного забезпечення ШІ.

Компанія AMD із Санта-Клари, Каліфорнія, вважається найближчим конкурентом Nvidia в галузі процесорів ІІ. За прогнозами компанії, її нова лінійка чіпів-прискорювачів MI принесе понад $4,5 млрд. нового доходу цього року.

Читайте також