Американська бійцівська організація UFC об

Американська бійцівська організація UFC об'єднається з реслінг-лігою WWE у компанію на $21 млрд

Акції нової компанії будуть на біржі під тикером TKO

Як повідомляється в прес-релізі американського холдингу Endeavor Group Holdings, який проводить бійцівські змагання Ultimate Fighting Championship, холдинг набуває провідної компанії у світі професійного реслінгу World Wrestling Entertainment.

Обидва турніри планується об'єднати в рамках однієї публічної компанії, яка оцінюється в $21 млрд. Поки що у неї ще немає назви, але планується, що її акції торгуватимуться на біржі під тикером TKO ("технічний нокаут").

Зазначається, що Endeavor володітиме у новому бізнесі мажоритарною часткою 51%, решта 49% ,буде під контролем нинішніх акціонерів World Wrestling Entertainment на чолі з Вінсом Макменом.

Сторони в рамках угоди оцінили UFC $12,1 млрд, а WWE – $9,3 млрд.

Об'єднану компанію очолить генеральний директор Endeavour Арі Еммануель.

77-річний Макмен, який керував лігою WWE протягом чотирьох десятиліть, продовжить брати участь в об'єднаній компанії як голова ради директорів.

UFC (Ultimate Fighting Championship) – американська міжнародна професійна організація зі змішаних бойових мистецтв (MMA).

World Wrestling Entertainment (WWE) – американська компанія, що займається професійним реслінгом та пов'язаними з ним розважальними шоу.

Читайте також