Американська транспортна компанія Via купила навігаційну програму Citymapper

Американська транспортна компанія Via купила навігаційну програму Citymapper

Сума угоди не розголошується

Нью-йоркський стартап Via Transportation оголосив про придбання популярної програми для планування поїздок Citymapper.

Британський розробник додатків Citymapper, заснований у 2012 році, набув популярності завдяки продуманому інтерфейсу та глибокій інтеграції до міських транспортних систем, що працюють у режимі реального часу. Додатком скористалися понад 50 млн користувачів у 100 містах.

Citymapper щосили намагався заробити гроші протягом багатьох років. У 2021 році, згідно з останніми звітами, доступними в британських документах, Citymapper втратила £7,4 млн при доході в розмірі £5,1 млн. У тому ж році компанія запустила краудфандингову кампанію. Згідно з інформацією на сайті, її інвесторами були Index Ventures, Balderton Capital, Benchmark Capital, Connect Ventures та LocalGlobe.

Тим часом Via вдалося залучити $110 млн при оцінці $3,5 млрд минулого місяця в ході раунду, очолюваного лондонською венчурною фірмою 83North. Компанія, яка розробляє програмне забезпечення для міст, щоб допомогти мешканцям приміської зони знаходити та використовувати громадський транспорт, має всі можливості для того, щоб використати мільярди доларів інвестицій у громадську інфраструктуру, обіцяні планами розвитку інфраструктури президента США Джо Байдена.

Придбання дозволить Citymapper розширити свою аудиторію та зробити свої технології доступними для міст та транспортних агентств, заявив у своїй заяві його засновник та головний виконавчий директор Азмат Юсуф.

Читайте також