Американський медстартап із лікування нирок Strive Health залучив $166 млн

Американський медстартап із лікування нирок Strive Health залучив $166 млн

Стартап обробляє дані пацієнта та визначає, на якій стадії захворювання нирок він перебуватиме, а потім прогнозує ймовірність прогресування захворювання

Як відомо, охорона здоров'я в США дорога і пацієнти шукають якіснішого лікування, яке було б більш рентабельним.

Strive Health працює над тим, щоб надати ціннісно-орієнтовану допомогу спеціально для 37 млн дорослих, які живуть із хронічним захворюванням нирок.

Strive Health бере дані пацієнтів та обробляє їх за допомогою програм машинного навчання, щоб визначити, на якій стадії захворювання нирок може перебувати пацієнт, а потім мати можливість прогнозувати ймовірність прогресування захворювання.

Це важливо, тому що з 37 млн американців із захворюванням нирок лише 10% діагностуються, а на лікування нирок витрачається понад $400 млрд.

Компанія була запущена у квітні 2020 року з 700 пацієнтами в Сент-Луїсі, і з того часу її підхід до лікування призвів до зниження загальної вартості лікування нирок більш ніж на 20% та скорочення госпіталізацій на 42%.

Загалом Strive Health тепер керує щорічними медичними витратами на суму понад $2,5 млрд і зросла до 550 співробітників, які обслуговують 80 тис. пацієнтів у 30 штатах.

Strive Health наразі отримала фінансування серії C на суму $166 млн у рамках раунду, очолюваного NEA та п'ятьма новими інвесторами, включаючи стратегічного інвестора CVS Health Ventures. До них приєдналися існуючі інвестори CapitalG (Alphabet), Echo Ventures, Town Hall Ventures, Ascension Ventures та Redpoint.

Читайте також