AstraZeneca купує американського розробника ліків CinCor за $1,8 млрд

AstraZeneca купує американського розробника ліків CinCor за $1,8 млрд

Угода розширить бізнес AstraZeneca в галузі ліків для серця та нирок

AstraZeneca заявила, що уклала угоду про покупку американського розробника ліків CinCor Pharma Inc, щоб збільшити свої запаси ліків для серця та нирок.

Основою операції є експериментальний терапевтичний препарат CinCor baxdrostat, який розробляється для лікування станів, включаючи високий кров'яний тиск та хронічну хворобу нирок.

AstraZeneca прагне об'єднати baxdrostat зі своїм власним Farxiga, ліками від діабету, продажі якого різко зросли після того, як було показано, що він допомагає пацієнтам із серцевою недостатністю та захворюваннями нирок.

Farxiga, продажі якого за перші дев'ять місяців 2022 року підскочили майже на 50% і досягли $3,2 млрд, належить до висококонкурентного класу препаратів, до якого входять такі конкуренти, як Boehringer Ingelheim та Jardiance від Eli Lilly.

AstraZeneca отримує близько третини своєї виручки від ліків від раку, але її ліки для серця, нирок і діабету є другим за прибутковістю бізнесом за обсягом продажів, приносячи приблизно $6,9 млрд із загального доходу виробника ліків, що становить понад $33 млрд, за перші три квартали 2022 року.

Читайте також