AstraZeneca придбає Amolyt Pharma за $1,05 млрд

AstraZeneca придбає Amolyt Pharma за $1,05 млрд

Британська фармацевтична компанія купує біотехнологічну компанію, що спеціалізується на рідкісних ендокринних захворюваннях

За умовами угоди AstraZeneca придбає Amolyt Pharma за загальну суму до $1,05 млрд без урахування коштів та боргів.

У суму винагороди входить аванс у розмірі $800 млн при закритті угоди. Акціонери Amolyt Pharma також отримають право на отримання додаткового умовного платежу у розмірі $250 млн, що підлягає виплаті після досягнення певного нормативного показника.

Очікується, що угоду буде закрито до кінця третього кварталу 2024 року за умови дотримання звичайних умов закриття угоди.

Компанія Amolyt Pharma розробляє енебопаратид (AZP-3601), експериментальний терапевтичний пептид III фази з новим механізмом дії, призначений для досягнення ключових терапевтичних цілей при гіпопаратиреозі.

AstraZeneca очікує, що пропоноване придбання зміцнить розробку Alexion та AstraZeneca для лікування рідкісних захворювань на пізній стадії, а також розширить її франшизу за метаболізмом кісткової тканини.

Марк Дюнуайє, головний виконавчий директор Alexion, підрозділ AstraZeneca з рідкісних захворювань, сказав: «Будучі лідером в області рідкісних захворювань, Alexion має унікальні можливості для стимулювання пізньої стадії розробки та глобальної комерціалізації енебопаратиду, який потенційно може зменшити часто виснажливий вплив низького рівня паратир. уникнути ризиків, пов'язаних із прийомом високих доз кальцію. Ми вважаємо, що ця програма, разом з талановитою командою Amolyt, досвідом та більш ранніми розробками, дозволить нам розширити свою діяльність у галузі рідкісної ендокринології».

Читайте також