AT&T та BlackRock створюють СП для комерційної оптоволоконної платформи

AT&T та BlackRock створюють СП для комерційної оптоволоконної платформи

Спільне підприємство надаватиме інтернет-послуги клієнтам за межами 21 штату, де працює AT&T

AT&T Inc. та підрозділ BlackRock Inc. домовилися про створення спільного підприємства, яке надаватиме інтернет-послуги клієнтам за межами традиційної території місцевого телефонного зв'язку AT&T із 21 штатом.

Нове підприємство, яке отримало назву Gigapower LLC, націлене на надання кращої у своєму класі оптоволоконної мережі інтернет-провайдерам та іншим підприємствам у США. Спочатку підприємство націлене на обслуговування 1,5 млн клієнтів.

AT&T кілька місяців шукала партнера по інфраструктурного проєкту, який міг би допомогти інвестувати мільярди доларів у розширення оптоволоконної мережі.

Спільне підприємство підлягає утвердженню регулюючими органами. Фінансові подробиці не розголошуються.

Головний виконавчий директор AT&T Джон Стенкі оптимістично розглядає оптоволокно як шлях до довгострокового зростання, оскільки воно забезпечує найбільшу пропускну здатність та найвищу потенційну швидкість серед усіх широкосмугових з'єднань. Це надає волоконно-оптичним лініям більш довгострокової життєздатності, ніж мідні дроти чи бездротові з'єднання. Але витрати на проведення високі і вимагають величезних інвестицій у робочу силу та обладнання.

Читайте також