Австралійський мільярдер Кеннон-Брукс купує ВДЕ-проєкт Sun Cable вартістю $20 млрд

Австралійський мільярдер Кеннон-Брукс купує ВДЕ-проєкт Sun Cable вартістю $20 млрд

Вартість продажу не розголошується, але очікується, що угода дозволить повністю розрахуватись із незабезпеченими кредиторами Sun Cable

Збанкрутілий проєкт із відновлюваних джерел енергії Sun Cable вартістю $20 млрд був врятований співвласником та австралійським технологічним підприємцем Майком Кеннон-Бруксом.

Тимчасові адміністратори Sun Cable тепер працюватимуть з Helietta Holdings 1 Pty Ltd, організацією, афілійованою з Grok Ventures, що належить Cannon-Brookes, для завершення угоди.

Очікується, що угоду буде завершено до кінця липня.

«Це великий крок у правильному напрямку. Ми завжди вірили в можливості, які надає Sun Cable для експорту нашої безмежної сонячної енергії, і те, що це може означати для Австралії», — йдеться в заяві Кеннон-Брукс.

Мегапроект Sun Cable включає австрало-азіатську PowerLink, яка передаватиме енергію від сонячної ферми потужністю 20 ГВт з найбільшою у світі батареєю в північній Австралії по підводному кабелю довжиною 4200 км в Сінгапур.

Sun Cable було передано до адміністрації у січні після того, як її власники не змогли домовитися про майбутні плани фінансування.

Фірма, що базується в Сінгапурі, належала приватним компаніям двох найбагатших людей Австралії: Squadron Energy Ендрю Форреста і Grok Ventures Cannon-Brookes.

Читайте також