Бангладеш чекає на кредити МВФ і АБР на суму $1,1 млрд до грудня

Бангладеш чекає на кредити МВФ і АБР на суму $1,1 млрд до грудня

Це має послабити тиск на валюту та валютні резерви країни

Центральний банк Бангладеш заявив, що до наступного місяця очікує кредитів на суму $1,1 млрд від Міжнародного валютного фонду та Азіатського банку розвитку, що допоможе послабити тиск на валюту та валютні резерви.

Близько $681 млн надійде від МВФ і $400 млн від АБР, повідомив в інтерв'ю в четвер представник центрального банку Мезбаул Хак.

Бангладеш стикається з дефіцитом доларової ліквідності, що спонукало Fitch Ratings знизити прогноз суверенного рейтингу країни у вересні. На початку цього року південноазіатська країна отримала від МВФ пакет кредитів на суму $4,7 млрд, щоб допомогти збільшити свої резерви.

Нові кредити допоможуть зменшити дефіцит доларів. За оцінками центрального банку, короткострокові фінансові зобов'язання Бангладеш, переважно за імпортними платежами, склали $6,9 млрд за 11 місяців до листопада порівняно з $16,4 млрд наприкінці 2022 року.

Хоча цього року валюті було дозволено повільно знецінюватися, національні валютні дилери, які оголошують обмінний курс, встановили таку на вищому рівні з четверга — на рівні 110 за долар порівняно зі 110,50 такою раніше.

За словами Хака, південноазіатська країна прагне знизити інфляцію до 8% до грудня та до 6% до кінця фінансового року у червні. Це порівняно з 9,9% у жовтні.

Читайте також