Бернар Арно поступився Безосу місцем другої найбагатшої людини у світі

Бернар Арно поступився Безосу місцем другої найбагатшої людини у світі

Статки люксового магната останнім часом скоротилися на $6,8 млрд

Бернар Арно втратив своє місце другої найбагатшої людини у світі, оскільки розпродаж акцій розкішних компаній призвів до того, що його власний капітал виявився нижчим, ніж у Джеффа Безоса з Amazon.com Inc.

Арно – засновник і головний виконавчий директор LVMH, французької компанії, що займається виробництвом предметів розкоші, до якої входять такі бренди, як Louis Vuitton та Moet & Chandon. Його статки впали на $6,8 млрд із середи, коли компанія повідомила про уповільнення зростання продажів.

За даними Bloomberg Billionaires Index, статки Арно зараз становить $155,1 млрд, що трохи нижче, ніж у Безоса ($156,3 млрд).

Арно став найбагатшою людиною на планеті наприкінці 2022 року, обігнавши Ілона Маска з Tesla Inc. , оскільки акції технологічних компаній зазнавали труднощів за умов високої інфляції. У травні він знову опустився нижче за Ілона Маска, але не опускався нижче другого місця з жовтня 2022 року.

Удар по багатству Арно відбиває млявий продаж предметів розкоші цього року на тлі зниження попиту з боку стомлених інфляцією споживачів у США та нестійкого відновлення економіки в Китаї.

Навпаки, Безос та Маск виграли від відновлення акцій технологічних компаній. Цього року Маск поповнив свій гаманець ще на $96,8 млрд., оскільки акції Tesla зросли на 106%. Статки Безосу цього року виросли на $49,3 млрд, а акції Amazon зросли на 58%.

Читайте також