Бернар Арно втратив $20 млрд свого багатства за 2024 рік

Бернар Арно втратив $20 млрд свого багатства за 2024 рік

Засновник люксового гіганта Бернар Арно втратив свого статку більше, ніж будь-який мільярдер у 2024 році

Статки засновника конгломерату LVMH, що виробляє моду та шампанське, скоротилися на $20 млрд за 2024 рік до $187 млрд, згідно з рейтингом 500 найбагатших людей світу. Після того, як акції компанії впали через результати, що розчаровують цього тижня, збитки Арно перевищили $18 млрд, які заробила найбагатша людина Китаю Чжун Шаньшань.

Тим часом, Ілон Маск, найбагатша людина у світі, постраждав від сильнішого одноденного падіння, хоча він все ще виріс на $11,5 млрд за рік. У середу статки співзасновника Tesla Inc. впали на $21,7 млрд після того, як виробник електромобілів повідомив про квартальні результати.

Одноденний спад Маска став п'ятим за величиною ринковим падінням за 12-річну історію індексу добробуту Bloomberg, скоротивши його статки до $240,5 млрд. Навіть з урахуванням спаду він, як і раніше, випереджає Джеффа Безоса з Amazon.com Inc., що посідає друге місце, приблизно на $37 млрд.

75-річний Арно скотився на 3-е місце з того моменту, як він був найбагатшою людиною у світі минулого місяця, і досяг цієї позиції після пандемії, коли глобальний попит на предмети розкоші різко зріс.

Спад статків Арно коріниться в економічному неблагополуччі Китаю, ринку, на який тривалий час спиралася промисловість розкоші. Продажі LVMH в регіоні, що включає Китай, впали на 14% в останньому кварталі, що стало розчаруванням для групи, яка досі була однією з найстійкіших.

Для Арно спад збігся із призначенням його п'ятьох дітей на ключові посади в LVMH та серією угод через приватну інвестиційну компанію L Catterton, яку підтримує група.

Читайте також