BlackRock та Allianz приєдналися до фінансування туристичного стартапу Traveloka на $300 млн

BlackRock та Allianz приєдналися до фінансування туристичного стартапу Traveloka на $300 млн

Найбільший стартап онлайн-подорожей у Південно-Східній Азії розраховує на відновлення після пандемії для розширення у регіоні

Компанія з Джакарти, Traveloka, заявила, що уклала угоду про фінансування з інвесторами, включаючи Allianz Global Investors та Управління з інвестицій Індонезії.

Розмір раунду фінансування значно більший, ніж мета, що раніше обговорювалася, на рівні близько $200 млн.

Traveloka, підтримувана інвесторами, у тому числі GIC Pte та Expedia Group Inc., розглядає можливість первинного публічного розміщення акцій у США чи Індонезії, за словами обізнаного джерела, яке забажало залишитися невідомим.

Індустрія туризму Південно-Східної Азії поринула у кризу під час пандемії, коли карантин практично зупинив подорожі. Traveloka зайнялася фінансовими послугами під час пандемії, співпрацюючи з такими банками, як PT Bank Rakyat Indonesia та PT Bank Negara Indonesia.

Багато країн зараз знімають обмеження епохи пандемії та знову відкривають кордони. Наприклад, у Таїланді, де міжнародний туризм становить близько 12% валового внутрішнього продукту, останніми місяцями спостерігається приплив іноземних мандрівників після скасування обмежень у липні.

Оцінка угоди не зрозуміла. За даними CB Insights, Traveloka оцінювалася у $3 млрд.

Читайте також