Blackstone продає частку в індійському інвестфонді REIT Embassy на суму $400 млн

Blackstone продає частку в індійському інвестфонді REIT Embassy на суму $400 млн

Не менш як половина цієї частки може купити суверенний фонд Абу-Дабі

Blackstone Inc продасть частку на суму до $400 млн в Embassy Office Parks REIT, найбільшому в Індії інвестиційному фонді нерухомості.

За словами одного з джерел Bloomberg, суверенний фонд Абу-Дабі, одне з найбільших у світі, ймовірно, придбає щонайменше половину частки, яку продасть Blackstone.

Embassy Office Parks, перший в Індії REIT (інвестиційний фонд нерухомості), що пройшов лістинг у 2019 році, володіє та управляє портфелем офісних парків та офісних будівель площею понад 42 млн квадратних футів у таких містах, як Бангалор та Мумбаї. Це найбільший за площею офіс REIT в Азії.

Акції Embassy REIT закрилися на рівні 354,42 індійських рупій у п'ятницю в Мумбаї, що дало йому ринкову капіталізацію у розмірі $4,15 млрд.

В даний час Blackstone володіє 32% акцій Embassy REIT, і за поточною ринковою вартістю передбачуваний продаж Blackstone складе від 7,2% до 9,6% її частки, згідно з розрахунками Reuters.

Угода стане третім продажем частки Blackstone в Embassy після двох таких продажів у 2020 та 2021 роках, коли група прямих інвестицій продала акції на загальну суму понад $500 млн.

Blackstone за ці роки інвестувала понад $11 млрд в індійські компанії та активи, але згодом урізала свої частки в індійських REIT.

Раніше цього року вона продала свою частку в індійській компанії Mindspace Business Parks REIT за $235 млн.

Читайте також