BP бере під контроль бразильське СП з виробництва біопалива в рамках угоди на $1,4 млрд

BP бере під контроль бразильське СП з виробництва біопалива в рамках угоди на $1,4 млрд

BP отримує повний контроль над своїм спільним підприємством з виробництва біопалива в Бразилії BP Bunge Bioenergia, придбавши 50% акцій свого партнера вартістю $1,4 млрд

У четвер нафтова компанія BP заявила, що поряд із придбанням вона скорочує розробку нових проєктів з виробництва біопалива та зупиняє планування двох потенційних проєктів.

"В сукупності ці зміни можуть дозволити нам забезпечити зростання і прибуток, які ми очікуємо від біопалива, але більш простим і цілеспрямованим способом", - сказала виконавчий віце-президент ВР по клієнтам та продуктам Емма Делані.

Після завершення операції BP отримуватиме 50 000 барелів на день етанолового еквівалента із цукрової тростини через 11 агропромислових підприємств BP Bunge Bioenergia у п'яти бразильських штатах.

У BP заявили, що придбання та зосередження уваги на ключових проектах з виробництва біопалива підтримують зростання її стратегічного біоенергетичного бізнесу, що включає як біопаливо, так і біогаз.

Очікується, що до 2025 року вони принесуть близько $2 млрд. прибутку до відрахування відсотків, податків, зносу та амортизації від біоенергетики, а також $3-4 млрд. за рахунок усіх механізмів зростання перехідного періоду.

Читайте також