BР придбає американського виробника біогазу Archaea за $4,1 млрд

BР придбає американського виробника біогазу Archaea за $4,1 млрд

Угода стане найбільшою з того часу, як генеральний директор BР Бернард Луні вступив на посаду в 2020 році

BP придбає американського виробника відновлюваного природного газу (RNG) Archaea Energy Inc приблизно за $4,1 млрд, оскільки британська енергетична компанія прагне розширити свій бізнес із виробництва альтернативних видів палива.

Угода стане найбільшим в історії придбанням RNG, перевершивши угоду Chevron Corp щодо викупу виробника біодизеля Renewable Energy Group Inc за $3,15 млрд на початку цього року.

Це також стане найбільшим придбанням BP з того часу, як генеральний директор Бернард Луні обійняв посаду на початку 2020 року, пообіцявши скоротити викиди парникових газів і видобуток нафти і газу BP за одночасного розвитку бізнесу в галузі відновлюваних джерел енергії.

RNG, або біогаз, є газом, що уловлюється з органічних відходів на звалищах або фермах.

Компанія Archaea, що базується в Х'юстоні, штат Техас, управляє 50 заводами з виробництва генераторного природного газу та звалищного газу в енергію по всій території США, і BP прагне збільшити виробництво Archea у п'ять разів до 2030 року до 30 тис. барелів нафтового еквівалента на день. повідомив Луні Рейтер.

За словами Луні, BP планує інвестувати у бізнес $1,7 млрд до 2027 року.

BP очікує, що до 2025 року інвестиції у відновлювані джерела енергії та її перехідні підприємства досягнуть понад 40% від її загальних річних капітальних витрат. BP планує витратити від $14 до $16 млрд у 2022 році, більша частина яких піде на нафту та газ.

Читайте також