Британська мережа супермаркетів Morrisons продає заправні станції компанії MFG за $3,2 млрд

Британська мережа супермаркетів Morrisons продає заправні станції компанії MFG за $3,2 млрд

Отримані кошти компанія направить на розвиток свого продуктового бізнесу

Британська група супермаркетів Morrisons заявила, що погодила угоду на суму £2,5 млрд із продажу 337 заправних станцій компанії Motor Fuel Group (MFG) і використовуватиме отримані кошти для інвестицій у свою продуктову пропозицію та зміцнення структури капіталу.

І Morrisons, п'ята за величиною мережа супермаркетів Великобританії, і MFG належать американській групі прямих інвестицій Clayton, Dubilier & Rice (CD&R).

За умовами угоди MFG також придбає понад 400 асоційованих майданчиків у всій Великобританії для розробки надшвидкої зарядки електромобілів (EV), повідомили обидві компанії у вівторок.

Вони сформують стратегічне партнерство, в рамках якого Morrisons отримає близько 20% акцій MFG і укласть з нею комерційні угоди та угоди про постачання.

"Пропонована угода створить значну синергію між роздрібною торгівлею паливом і допоміжними послугами, а також надасть переваги масштабування та можливості зростання для обох компаній", - заявили компанії, додавши, що угода створить багато робочих місць.

CD&R заплатила за Morrisons £7 млрд у 2021 році, внаслідок чого у неї залишився величезний борговий тягар.

Читайте також