Brookfield інвестує до $700 млн в американську переробну компанію

Brookfield інвестує до $700 млн в американську переробну компанію

Публічна компанія Brookfield Renewable Partners LP уклала угоду із Closed Loop Partners LLC про створення компанії під назвою Circular Services

Нове підприємство, створене в результаті злиття п'яти портфельних компаній Closed Loop, оброблятиме папір, метал, скло, пластик, текстиль та інші матеріали у семи штатах, включаючи Нью-Йорк та Техас. Згідно із заявою, це буде найбільша закрита компанія з переробки відходів у США.

Акції Brookfield Renewable зросли на 2,1% до $30,36 о 10:04 у Нью-Йорку.

Brookfield інвестувала $200 млн у міноритарний пакет та виділила ще $500 млн, щоб допомогти Circular Services реалізувати можливості зростання. Інвестиції здійснюються через Brookfield Global Transition Fund.

"Існує величезна можливість розширити інфраструктуру переробки, щоб фактично виробляти більше дійсно затребуваного продукту, а саме перероблених матеріалів", - сказала в інтерв'ю Наталі Адомайт, директор з інвестицій перехідного фонду. За її словами, рівень переробки у США становить від 20% до 30% відходів у порівнянні з 50% у Європі.

Очікується, що потужність Circular Services зросте до 5 млн. тонн на рік через п'ять років порівняно з більш ніж 1 млн. тонн на рік сьогодні, сказав Рон Гонен, головний виконавчий директор Closed Loop Partners.

Brookfield, друга за величиною у світі альтернативна інвестиційна компанія, залучила $15 млрд для стійкого фонду, призначеного для проектів, що прискорюють перехід від викопного палива.

Читайте також