Canon збудує завод за $350 млн з виробництва обладнання для ключових мікросхем

Canon збудує завод за $350 млн з виробництва обладнання для ключових мікросхем

Завод планується збудувати в центральній японській префектурі Тотіги, щоб розширити виробництво існуючих літографічних машин для виготовлення чіпів

Будівництво заводу розпочнеться в Уцуномії у 2023 році, а у 2025 році він розпочне свою роботу, повідомив у середу агентству Bloomberg представник Canon Хірокі Кобаяші. За словами Кобаяші, компанія також може використовувати це підприємство для виробництва обладнання для виготовлення чіпів наступного покоління — на основі технології, яку вона називає Nanoimprint, — проте вона ще не ухвалила остаточного рішення, оскільки ця технологія все ще перебуває на стадії розробки.

Літографічні машини є важливим обладнанням у процесі виготовлення чипів. Вашингтон домігся того, що Китай не може закуповувати найпередовіші технології літографії у лідера галузі ASML Holding NV, і нарощує зусилля щодо подальшого обмеження доступу Китаю до зрілого літографічного обладнання.

Canon із Токіо поступається співвітчизнику Nikon Corp. та нідерландської ASML у постачанні обладнання для виробництва мікросхем, а її продукція використовується для виготовлення менш досконалих напівпровідників на зрілих виробничих вузлах. За словами китайського Founder Securities, літографічні машини Canon можуть виробляти чіпи лише з розміром 130 нанометрів, технологія, яка вперше стала доступною понад 20 років тому.

Прагнення Canon побудувати повністю новий завод сигналізує про очікування сталого попиту на старі технології чипів.

Читайте також