Турецький Bayegan планує збудувати нафтохімічний завод вартістю $1,9 млрд

Турецький Bayegan планує збудувати нафтохімічний завод вартістю $1,9 млрд

Завод буде побудований поряд із поліпропіленовим комплексом Ronesans

Турецька нафтохімічна компанія Bayegan Group планує збільшити внутрішнє виробництво поліпропілену за допомогою заводу вартістю $1,9 млрд на півдні країни.

Bayegan має намір збудувати завод потужністю 450 тис. тонн на рік у провінції Хатай, повідомила компанія. Це буде відповідати приблизно 20% попиту Туреччини, що призведе до скорочення імпорту полімеру, який використовується у знаменитих килимах країни.

"Ці інвестиції відповідають місії Bayegan щодо розширення свого бізнесу по всьому ланцюжку створення вартості", - йдеться в повідомленні. Завод дозволить Туреччині стати найбільшим імпортером поліпропілену після Китаю та економити близько $500 млн на рік.

Проект забезпечив податкові пільги, а також зниження витрат на електроенергію та робочу силу, оскільки уряд прагне підтримати основні галузі промисловості та стимулювати зростання в країні, де 65-відсоткова інфляція підживлює кризу вартості життя.

"Команда проекту активно займається вивченням різних варіантів потенційної співпраці", - заявили в компанії, додавши, що переговори з експортно-кредитними агентствами продовжуються.

Читайте також