Датська European Energy побудувала у Литві чотири вітропарки на 300 МВт за €400 млн

Датська European Energy побудувала у Литві чотири вітропарки на 300 МВт за €400 млн

Данська European Energy побудувала чотири вітряні парки загальною потужністю 306 МВт в Анікщяйському, Йонавському, Рокишцькому та Тельшяйському районах Литви.

Комерційна експлуатація вітропарків має розпочатися наприкінці 2023 року або, найпізніше, у першому кварталі 2024 року.

В Анікщяй побудована вітроелектростанція потужністю 50 МВт, у Йонаві – 70 МВт, у Рокишкісі – 66 МВт та у Тельшяй – 120 МВт. На них змонтовано 56 турбін, кожна заввишки 230 метрів та потужністю 5,5 МВт. Передбачається, що ці парки будуть виробляти понад 1 млрд кВт.год. електроенергії на рік, або 7% від загального обсягу споживаної в Литві.

Голова литовського офісу European Energy Тадеуш Конковський повідомив агентству BNS, що у чотири вітропарки компанія інвестувала близько 400 млн євро.

Одночасне будівництво чотирьох вітропарків є наразі наймасштабнішим проектом у цій сфері у країнах Балтії.

Перший парк почали будувати навесні 2021 року, а останню вітрову турбіну було встановлено 22 червня 2023 року. Наразі повністю завершено будівельно-монтажні роботи, тепер на черзі процедури тестування.

European Energy – компанія, зайнята у сфері відновлюваних джерел енергії, що працює у 17 країнах, включаючи Данію, Німеччину, Швецію, Фінляндію, Італію, Бразилію, Австралію та США.

Раніше вона повідомляла про намір інвестувати в Литві близько 1,6 млрд євро у вітрові та сонячні парки загальною потужністю понад 1 тис. МВт.

Читайте також