Для стимулювання економіки Китай розпочне продаж облігацій на $138 млрд

Для стимулювання економіки Китай розпочне продаж облігацій на $138 млрд

Китай почне продавати першу партію своїх наддовгих спеціальних державних облігацій на суму 1 трлн юанів у п'ятницю в рамках зусиль підтримки економіки № 2 у світі

Згідно з повідомленням Міністерства фінансів Китаю, цього року центральний уряд розпочне хвилю таких продажів, випустивши 30-річні облігації.

Уряд президента Сі Цзіньпіна посилює фінансову підтримку, щоб допомогти економіці, яка стикається з тиском житлової кризи та слабкої довіри споживачів. Державні витрати на інфраструктуру, які могли б фінансуватися за рахунок облігацій, матимуть ключове значення для досягнення Китаєм річного цільового показника зростання приблизно 5%, що перевищує прогнози економістів.

"Час випуску облігацій, ймовірно, призначений для того, щоб компенсувати вплив" протекціоністських тарифів, якими США загрожують щодо китайських товарів, сказав Сін Чжаопен з Банківської групи Австралії та Нової Зеландії., також пославшись на невизначеність у майбутній нараді Комуністичної партії з реформ, намічених на липень.

Облігації з терміном обігу 20 та 50 років будуть розміщені з 24 травня та 14 червня відповідно.

Інвестори позитивно відреагували на новини про продаж облігацій: базовий індекс оншорних акцій CSI 300 компенсував попередні втрати на 0,9% і закрився майже без змін. Китайські акції у Гонконгу відіграли попередні втрати та зросли на 0,6%.

Аналітики висловили сподівання, що Народний банк Китаю знизить суму грошей, яку кредитори повинні тримати в резерві, щоб звільнити кошти для купівлі облігацій. Дін Шуан, головний економіст з Великого Китаю та Північної Азії в Standard Chartered Plc, прогнозує зниження RRR на 25 базисних пунктів, яке збігатиметься з продажем облігацій, і бачить підвищену ймовірність зниження основної ставки за кредитами.

Читайте також