Eli Lilly придбає за $1,4 млрд Point Biopharma, що спеціалізується на лікуванні раку

Eli Lilly придбає за $1,4 млрд Point Biopharma, що спеціалізується на лікуванні раку

Угода відкриє Eli Lilly доступ до експериментальних методів лікування, які дозволяють впливати на рак

Компанія Lilly розширює свій портфель за рахунок невеликих угод, оскільки її препарат для лікування раку Alimta стикається з жорсткою конкуренцією з боку наслідувачів, одночасно роблячи ставку на потенційний блокбастер-препарат Тірзепатід, або Мунджаро, для стимулювання зростання.

Придбання компанії цього року включають викуп Dice Therapeutics за $2,4 млрд і придбання приватної Versanis за $1,93 млрд.

Point Biopharma в даний час тестує кандидатів на терапію радіолігандами PNT2002 та PNT2003 на пізній стадії досліджень. Експериментальні методи лікування поєднують радіоактивні частинки, що вбивають клітини, з молекулами, що прикріплюються до пухлин.

Lilly запропонувала $12,50 за акцію Point Biopharma, що є премією близько 87% до ціни останнього закриття акції.

Акції компанії Point Biopharma, що базується в Індіані, зросли на 85% на премаркеті.

Point Biopharma тестує PNT2002 на пацієнтах із запущеною формою раку простати, захворювання яких погіршилося після гормональної терапії. Останні дані PNT2002 очікуються цього кварталу.

Очікується, що PNT2002, який Point Biopharma розробляє разом із Lantheus Holdings, конкуруватиме з радіолігандною терапією Novartis для лікування раку простати Pluvicto, яка доступна в США з 2022 року.

Компанії очікують, що операцію буде закрито до кінця 2023 року.

Lilly також отримає доступ до заводу Point Biopharma з виробництва радіофармацевтичних препаратів в Індіанаполісі, а також до центру досліджень та розробок у Торонто.

Читайте також