Фонди грошового ринку США залучили у серпні $106 млрд

Фонди грошового ринку США залучили у серпні $106 млрд

Загальні активи фондів грошового ринку США зросли до рекордних $6,24 трлн станом на 21 серпня 2024 року

Обсяг готівки у фондах грошового ринку зріс на понад $100 млрд у серпні, підштовхнувши активи до рекордного рівня, оскільки інвестори фіксують високу прибутковість до того, як Федеральна резервна система почне знижувати відсоткові ставки.

Згідно з останніми даними Інституту інвестиційних компаній, фонди грошового ринку США залучили ще $24,9 млрд за тиждень до 21 серпня. Це доводить приплив коштів цього місяця приблизно до $106 млрд, підштовхуючи загальні активи до серії історичних максимумів. Загалом у фондах знаходиться близько $6,24 трлн готівки.

Більшість останнього збільшення активів фондів грошового ринку припало на роздрібних інвесторів, що загалом становило $21,4 млрд. Інституційні інвестори додали близько $3,45 млрд, що було компенсовано відпливом з основного сектора — відповіддю на низку постанов Комісії з цінних паперів та біржі, які мають набути чинності наприкінці цього року, що призвело до закриття деяких фондів та зміни інвесторами своїх вкладень.

Роздрібні інвестори вкладають кошти у грошові фонди відтоді, як у 2022 році ФРС розпочала один із найагресивніших циклів посилення політики за останні десятиліття. Ці підвищені ставки продовжують залучати кошти у фонди, навіть незважаючи на те, що трейдери роблять ставку на те, що політики розпочнуть цикл пом'якшення наступного місяця.

Крім того, фонди грошового ринку, ймовірно, залишаться популярними навіть після того, як ФРС почне знижувати ставки за готівкою, оскільки установи та подібні до них корпоративні скарбниці схильні передавати управління грошовими коштами на аутсорсинг у такі періоди, щоб отримувати дохід, а не боротися з ним самостійно.

Читайте також