Інвестори вкладають $1,5 трлн у найбезпечніші на сьогоднішній день грошові фонди

Інвестори вкладають $1,5 трлн у найбезпечніші на сьогоднішній день грошові фонди

За даними Barclays Plc, потік готівки, що вливається в найбезпечніші взаємні фонди грошового ринку, тільки почався, і наступного року очікується вливання ще $1,5 трлн

Обсяги державних грошових фондів, які інвестують лише у цінні папери практично без кредитного ризику, такі як казначейські векселі та угоди про зворотний викуп, різко зросли після того, як минулого місяця спалахнули побоювання щодо кризи банківського сектора.

За словами аналітиків Barclays, вихід з банків і основних фондів, які можуть купувати більш ризиковані боргові зобов'язання, тільки ще більше підштовхне цю тенденцію, оскільки інвестори шукають вищу прибутковість і більшу безпеку.

Сума грошей, що зберігається у всіх фондах грошового ринку, піднялася до нового рекорду минулого місяця, оскільки банківські проблеми спричинили нестабільність на світових ринках, а високі ставки залучили інвесторів. За даними Інституту інвестиційних компаній, грошова маса фондів грошового ринку підскочила приблизно на $304 млрд за три тижні, внаслідок чого загальні активи досягли $5,2 трлн станом на 29 березня.

Читайте також