Form Energy залучила $405 млн для своїх багатоденних залізо-повітряних батарей

Form Energy залучила $405 млн для своїх багатоденних залізо-повітряних батарей

На сьогоднішній день американський стартап Form Energy, який займається довгостроковим зберіганням енергії, залучив понад $1,2 млрд, що зробило його одним із найбільш фінансованих гравців у цій сфері

Компанія Form Energy, що займається виробництвом та технологіями зберігання енергії, що розробляє акумулятор, здатний зберігати електроенергію протягом 100 годин, оголосила про залучення $405 млн у рамках раунду фінансування серії F.

Рішення та інфраструктура для зберігання енергії стають ключовою галуззю інвестицій у енергетичний перехід. Зберігання є одним з основних будівельних блоків для швидкого розширення переходу на чисту енергію, враховуючи переривчасту генеруючу природу багатьох джерел відновлюваної енергії, таких як вітер і сонце, і необхідність задовольняти цілодобовий попит на енергію, гарантуючи при цьому, що енергія не буде.

Заснована в 2017 році компанія Form Energy із Сомервілля, штат Массачусетс, спеціалізується на створенні залізо-повітряних батарей для зберігання електроенергії, що виробляється електричними мережами з використанням відновлюваних джерел енергії, таких як сонячна енергія. 100-годинна ємність батареї дозволить комунальним підприємствам збільшити використання відновлюваних джерел енергії при виробництві електроенергії, роблячи недорогу чисту енергію доступною тоді і там, де вона необхідна, навіть протягом кількох днів екстремальних погодних умов, відключень мережі або періодів низької генерації, за даними компанії.

Фінансування здійснювалося компанією T. Rowe Price, до якої приєдналися GE Vernova, а також існуючі інвестори TPG Rise Climate, Breakthrough Energy Ventures (BEV), Capricorn's Technology Impact Funds Coatue, Energy Impact Partners (EIP), MIT The Engine Ventures, NGP Temasek, GIC, Prelude Ventures, Claure Group, Gigascale Capital, Blindspot Ventures та VamosVentures.

Новий капітал доводить загальний обсяг залучених Form Energy коштів до більш ніж $1,2 млрд. Крім участі у раунді фінансування, GE Vernova та Form Energy підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо сфер стратегічної співпраці для підтримки Form Energy, оскільки вона продовжує нарощувати виробничі операції та комерційне розгортання своїх систем залізо-повітряних акумуляторів.

Читайте також