Французька гірничодобувна компанія Eramet виділить €1,9 млрд на розширення виробництва нікелю та літію

Французька гірничодобувна компанія Eramet виділить €1,9 млрд на розширення виробництва нікелю та літію

Компанія робить ставку на зростання попиту на метали, що використовуються в акумуляторах електромобілів

Французька гірничодобувна компанія Eramet SA планує інвестувати €1,9 млрд у період 2024-2026 років, в основному для збільшення виробництва нікелю та літію.

Гірничодобувні компанії по всьому світу запускають цілу низку проєктів з видобутку ключових металів, необхідних для переходу до низьковуглецевої економіки. Очікується, що до 2032 попит на нікель для акумуляторів перевищить попит на нержавіючу сталь, йдеться в заяві Eramet.

Компанія вже продала непрофільну та збиткову діяльність з металообробки, що дає їй можливість «повною мірою скористатися перевагами майбутнього унікального періоду у світі, який потребуватиме дедалі більшої кількості металів», заявила генеральний директор Eramet Крістель Борис.

Хоча ціни на акумуляторний метал нещодавно впали після торішнього стрибка, Eramet та її китайський партнер Tsingshan Holding Group Co. планують збільшити обсяг продажів нікелю на своїй гігантській копальні Weda Bay в Індонезії до 60 млн тонн за три роки. Це приблизно вдвічі більше, ніж заплановано цього року.

Читайте також