Французький мільярдер Піно веде переговори про купівлю агентства талантів CAA в рамках угоди на $7 млрд

Французький мільярдер Піно веде переговори про купівлю агентства талантів CAA в рамках угоди на $7 млрд

CAA з Лос-Анджелеса пропонує послуги з управління талантами та пакетний контент для голлівудських студій

Магнат у сфері предметів розкоші Франсуа-Анрі Піно веде переговори щодо купівлі контрольного пакету акцій Creative Artists Agency.

Агентство з пошуку талантів, яке підтримує приватна інвестиційна компанія TPG, може отримати оцінку не менше $7 млрд. За словами одного з джерел, переговори, які стали відомі саме тоді, коли голлівудські письменники та актори вперше за шість десятиліть оголосили спільний страйк, все ще можуть закінчитись без угоди.

CAA, заснована Майклом Овітцем, Роном Мейєром та кількома партнерами у 1975 році, довгий час була однією з головних впливових компаній у Голлівуді, хоча так звані суперагенти пізніше пішли в нові фірми. Сайт компанії пропонує інформацію про те, як замовити, наприклад, Сальму Хайєк, дружину Піно, як спікера.

Якщо Піно досягне успіху, угода покаже, як французькі мільярдери продовжують розширювати свій вплив за межі підприємств, які насамперед зробили їх багатими. Сім'я Піно є найбільшим акціонером Kering SA, власника таких брендів, як Gucci та Bottega Veneta. Через холдингову компанію Artemis вони також контролюють низку інших престижних активів, таких як аукціонний будинок Christie's та виноградники, такі як Chateau Latour у Бордо.

CAA з Лос-Анджелеса пропонує послуги з управління талантами та пакетний контент для голлівудських студій. Фірма, як і її конкуренти WME та United Talent Agency, підтримується фондами, керованими приватною інвестиційною компанією.

Читайте також