GIC та Blue Owl домовилися про купівлю Store Capital за $14 млрд

GIC та Blue Owl домовилися про купівлю Store Capital за $14 млрд

Сінгапурський суверенний фонд добробуту, що належить Blue Owl Capital, погодився придбати інвестиційний фонд нерухомості, інвестором якого є Berkshire Hathaway

За умовами угоди, акціонери Store отримають $32,25 за акцію готівкою, що приблизно на 20% вище за ціну закриття компанії 14 вересня. Очікується, що угода буде закрита у першому кварталі.

Акції компанії зросли найбільше з квітня 2020 року, піднявшись більш ніж на 20% до $32,28 минулого четверга.

"Ми впевнені, що компанія продовжить свою траєкторію зростання, задовольняючи попит на довгострокові фінансові рішення з боку американських компаній середнього розміру", - сказав Адам Галлістел, голова відділу нерухомості в США в GIC.

Store, очолюваний генеральним директором Мері Федєва, інвестує у понад 3000 об'єктів нерухомості по всій території США. Портфель на кінець червня склав $11,4 млрд і включає нерухомість, яку використовують ресторани, оздоровчі клуби та медичні установи, а також виробничі потужності та автосалони.

Компанія спеціалізується на нерухомості з одним орендарем, що здається в оренду на чистій основі, що означає, що орендар відповідає за сплату податків, страхування, технічне обслуговування та інші витрати, які зазвичай несуть орендодавці. Berkshire інвестувала $377 млн на купівлю 9,8% акцій у 2017 році і з того часу скоротила свою позицію.

Згідно з нещодавнім звітом Green Street, у той час коли ритейлерам досі вдавалося перекладати вищі витрати на споживачів, інфляція та економічна невизначеність позначається на перспективах чистих орендарів.

Читайте також