Goldman Sachs, General Atlantic купують платформу онлайн-навчання Kahoot за $1,73 млрд

Goldman Sachs, General Atlantic купують платформу онлайн-навчання Kahoot за $1,73 млрд

Консорціум інвесторів на чолі зі структурою Goldman Sachs Group ухвалили рішення про купівлю норвезької платформи онлайн-навчання Kahoot за 17,2 млн норвезьких крон ($1,73 млрд)

Фонди прямих інвестицій Goldman Sachs Asset Management, а також компанії General Atlantic FT BV, KIRKBI Invest A/S, Glitrafjord AS та ряд інших інвесторів через спеціально створену структуру Kangaroo BidCo AS виплатять акціонерам Kahoot по 35 крон за папір.

Рада директорів норвезького сервісу (без урахування членів із конфліктами інтересів) одноголосно рекомендувала акціонерам прийняти відповідну пропозицію.

Угода може серйозно допомогти Kahoot на шляху до статусу провідної освітньої платформи світу, зазначив голова її ради директорів Андреас Ханссон.

Kahoot представила попередні результати за другий квартал: її виручка зросла на 14% у річному вираженні і перевищила $41 млн, а скоригована EBITDA збільшилася на 60% до $11 млн.

Акції Kahoot дорожчають на 10,1% на торгах у п'ятницю до 34,4 крони за штуку. За останній рік капіталізація фірми злетіла на 86,2%, до 15,69 млрд. крон.

Читайте також