Голландський необанк Bunq залучив $111 млн при оцінці $1,8 млрд для виходу на ринок США

Голландський необанк Bunq залучив $111 млн при оцінці $1,8 млрд для виходу на ринок США

Інвестиції здійснюються як «внутрішній раунд» від попередніх спонсорів, зокрема Pollen Street Capital, Реймонда Касімана та свого засновника та СЕО Алі Нікнама

Bunq — голландський стартап, який надає банківські, ощадні, платіжні, карткові та інші послуги споживачам з орієнтиром на клієнтів, яким можуть знадобитися такі послуги у більш ніж одній країні Європи, — залучив €100 млн.

Новий раунд оцінює необанк у €1,65 млрд. Таку саму оцінку він мав у 2021 році, коли він залучив $228 млн від тих самих інвесторів.

Залучені інвестиції планується використати для подальшого розширення бізнесу Bunq. Нині компанія має 9 млн клієнтів порівняно з 5,4 млн роком раніше, а клієнтські депозити становлять €4,5 млрд. Більшість клієнтів необанку перебувають у Європі, але Алі Нікнам заявляв, що бачить у США такі ж великі можливості, як та на своїй рідній території. У квітні цього року там розпочався процес отримання банківської ліцензії.

Спочатку його мета полягатиме в тому, щоб націлитись на різних емігрантів з Європи, які переїхали до США, але все ще мають коріння в Європі.

За словами Нікнама, близько 65% всіх поточних рахунків у Bunq є первинними рахунками, а це означає, що вони є основними депозитними рахунками для цих клієнтів. Наявність достатньої кількості первинних рахунків у відсотковому відношенні до активності залишається невловимою областю для багатьох необанків, які не тільки як і раніше становлять меншість усіх поточних рахунків у світі, але й часто використовуються як «вторинні» рахунки, на які люди вкладають кошти після того, як вони будуть виплачені на діючі рахунки.

Читайте також