Гонконг залучив $5,8 млрд у рамках найбільшої в історії «зеленої» угоди

Гонконг залучив $5,8 млрд у рамках найбільшої в історії «зеленої» угоди

На початку 2023 року емітенти по всьому світу поспішають продати борг, оскільки позичальники сподіваються скористатися падінням прибутковості облігацій за останні кілька місяців

4 січня Гонконг продав "зелених" облігацій, номінованих у трьох валютах, на суму, еквівалентну $5,8 млрд, оскільки боргові ринки пожвавилися на тлі глобального напливу угод.

Місто оцінило доларові облігації чотирьох термінів погашення на суму $3 млрд, двотраншеву облігацію на €1,25 млрд та офшорну частину на 10 млрд юанів.

Повідомляється, що інвестори відправили заявки на купівлю доларових банкнот на суму понад $25 млрд. Це дозволило емітенту знизити ціни на облігації, водночас він також побачив сильний відгук на свої нові зелені облігації в інших валютах. Остаточна доходність 3% і 3,3% відповідно була встановлена на 2- та 5-річні офшорні юаневі облігації. Це на цілих 50 базисних пунктів нижче за початковий прогноз.

На початку 2023 емітенти по всьому світу поспішають продати борг, оскільки позичальники сподіваються скористатися падінням прибутковості облігацій за останні кілька місяців. Початок року історично є напруженим періодом нових продажів облігацій. Для азіатських емітентів відкат долара наприкінці 2022 року також виявився зручним для продажу облігацій, деномінованих у цій валюті.

Читайте також