Honda інвестує $65 млрд в електрифікацію своїх моделей

Honda інвестує $65 млрд в електрифікацію своїх моделей

Honda Motor Co. інвестує $64,8 млрд до 2030 року у свої зусилля щодо переходу до електрифікації

Honda також прагне скоротити витрати на виробництво електромобілів більш ніж на 30% та планує знизити витрати на закупівлю акумуляторів на 20% у Північній Америці, повідомив генеральний директор Honda Тосіхіро Мібе.

До 2030 року Honda випустить в цілому сім нових моделей електромобілів по всьому світу і планує, що до того ж часу на електромобілі та автомобілі на паливних елементах доведеться 40% її світових продажів.

"Ми прагнемо створювати електромобілі з кращим програмним забезпеченням, ніж автомобілі, представлені зараз на ринку", - сказав він.

Honda та її колеги прагнуть повернути собі частку ринку в Китаї, де вони поступаються позиціями вітчизняним виробникам електромобілів, які, на думку вимогливих місцевих споживачів, краще здатні задовольнити їхні специфічні смаки. Це посилило тиск на діяльність японських автовиробників, оскільки Honda планує скоротити штат своїх штатних співробітників на заводі Китаю на тлі зниження продажів.

У рамках свого просування Honda планує розпочати продаж двох моделей електромобілів своєї нещодавно анонсованої серії Ye у Китаї. Компанія також планує перейти на повністю електричну модель до 2040 року.

Читайте також