Індійська Samvardhana Motherson купить у Honda чотириколісний бізнес виробника автозапчастин Yachiyo

Індійська Samvardhana Motherson купить у Honda чотириколісний бізнес виробника автозапчастин Yachiyo

Вартість угоди оцінюється в $158,54 млн

Індійський виробник автозапчастин Samvardhana Motherson International (SMIL) заявив, що придбає контрольний пакет акцій чотириколісного бізнесу японського виробника автозапчастин Yachiyo Industry у Honda Motor Co, щоб розширити асортимент своєї продукції.

Наразі Honda володіє 50,4% акцій Yachiyo. В рамках угоди Honda спочатку викупить усю публічну частку в Yachiyo за допомогою тендерної пропозиції та збереже бізнес двоколісних транспортних засобів Yachiyo.

SMIL придбає 81% акцій чотириколісного бізнесу Yachiyo, а Honda отримає 19% акцій.

Yachiyo виробляє автомобільні деталі, такі як люки на даху, паливні баки та вироби із смоли.

Придбання надасть SMIL доступ до можливостей досліджень та розробок та вихід на світовий ринок люків, а також сприятиме розвитку інших партнерських відносин з Honda.

"Безпосередня близькість до заводів Honda Motor по всьому світу дає можливість пропонувати Honda Motor існуючі продукти Motherson по всьому світу", - додав Сміл.

За даними SMIL, у чотириколісному бізнесі Yachiyo працює близько 3200 осіб у центрах виробництва, досліджень та розробок у восьми країнах, включаючи США, Бразилію, Мексику, Китай, Японію, Таїланд, Індонезію та Індію.

За словами SMIL, придбання потребує схвалення влади Китаю, Бразилії та США, а також Резервного банку Індії.

Читайте також