Індонезія створює СП з виробництва акумуляторів вартістю $1,2 млрд із китайською CATL

Індонезія створює СП з виробництва акумуляторів вартістю $1,2 млрд із китайською CATL

Індонезія оголосила про створення спільного підприємства із китайською компанією Contemporary Amperex Technology Co. Ltd., яке інвестує $1,2 млрд у виробництво акумуляторів у цій країні

Китайський гігант із виробництва літій-полімерних акумуляторів через свою дочірню компанію CBL International Development створив підприємство з державною корпорацією Indonesia Battery Corporation. Проект у Караванзі, Західна Ява, спрямований на збільшення виробництва батарей до 15 гігават на рік.

Цей крок знаменує собою важливий крок на шляху до мети Індонезії зі створення повного ланцюжка поставок для електромобілів, ключової мети, поставленої президентом Джоко Відодо.

Уряд прагнув використати своє широке виробництво нікелю, ключового інгредієнта для деяких акумуляторів, щоб залучити іноземних інвесторів у сектор електромобілів.

Раніше цього року Hyundai Motor Group та LG Energy Solution Ltd. відкрили перший у країні завод із виробництва акумуляторних елементів, а китайська BTR New Material Group запустила завод із виробництва анодних матеріалів.

Читайте також