Інфраструктурний інвестор Macquarie залучив $13 млрд для нового фонду

Інфраструктурний інвестор Macquarie залучив $13 млрд для нового фонду

Компанія робить ставку на мережеву інфраструктуру: від газових мереж до водоочисних споруд

Підрозділ управління активами австралійської компанії Macquarie Group Ltd. завершило збір коштів другої серії для свого Super Core Infrastructure Fund. Фонд отримав зобов'язання від інвесторів, включаючи страховиків, суверенні фонди добробуту та сімейні офіси із 22 країн.

"Мережева інфраструктура лежить в основі нашого повсякденного життя і відіграватиме центральну роль у переході на чисту енергію", - сказав Мартін Бредлі, голова відділу управління активами Macquarie Asset Management в Європі та на Близькому Сході.

Macquarie активно купує мережеву інфраструктуру та вже вклала значні кошти з основного фонду. За останні 18 місяців було досягнуто угоди про купівлю 60% акцій газотранспортного бізнесу National Grid Plc у рамках угоди на суму £9,6 млрд, придбання німецької мережі Thyssengas та придбання грецького дистриб'ютора Hellenic Electricity.

"Ми розраховуємо на тісне співробітництво з нашими портфельними компаніями та клієнтами, щоб активно управляти існуючими інвестиціями фонду, одночасно просуваючи потужний потік нових можливостей", - сказав Бредлі.

Інвесторів в інфраструктуру залучають мережеві активи, такі як електричні мережі та газотранспортні системи, через їхню здатність приносити стабільний довгостроковий прибуток.

Читайте також