Intel продасть 20% IMS компанії Bain

Intel продасть 20% IMS компанії Bain

В рамках угоди IMS оцінюється в $4,3 млрд

Intel погодилася продати близько 20% акцій IMS Nanofabrication GmbH компанії Bain Capital.

Intel вперше інвестувала в австрійську компанію, що постачає обладнання, яке деякі з найбільших світових виробників напівпровідників використовують для виробництва мікросхем, у 2009 році, а у 2015 році придбала весь бізнес за невідомою ціною. З моменту придбання IMS забезпечила Intel «значну» окупність інвестицій, вчетверо збільшивши штат співробітників та виробничі потужності, а також випустивши три нові покоління продуктів.

Інвестиції та партнерство Bain нададуть IMS «підвищену незалежність і принесуть стратегічну перспективу, щоб допомогти прискорити наступний етап інновацій у технології літографії, що зрештою принесе користь екосистемі загалом», - сказав Метт Пуар'є, старший віце-президент з корпоративного розвитку Intel.

Інструменти IMS створюють трафарети, якими друкується схема мікросхеми. За словами представників Intel, ці інструменти стають дедалі важливішими компонентами екосистеми виробництва напівпровідників.

Очікується, що угоду з IMS буде закрито у третьому кварталі. Компанія працюватиме як самостійний підрозділ, і її, як і раніше, очолюватиме головний виконавчий директор Ельмар Платцгуммер.

Читайте також