International Paper запропонувала $7 млрд за британського виробника упаковки DS Smith

International Paper запропонувала $7 млрд за британського виробника упаковки DS Smith

Американська International Paper Co. зробила пропозицію щодо придбання британського виробника пакувальних матеріалів DS Smith, яка оцінює його в 5,72 млрд фунтів стерлінгів ($7,2 млрд)

International Paper пропонує 0,1285 своєї акції за кожну акцію DS Smith.

Якщо угоду буде укладено, акціонерам DS Smith належатиме 33,8% об'єднаної компанії.

International Paper у грошах пропонує акціонерам DS Smith по 4,15 фунта. Така ціна є премією в 48% до вартості акцій британської компанії на закриття торгів 7 лютого, коли вона отримала пропозицію від іншого потенційного покупця - Mondi.

Раніше у березні 2024 року DS Smith і Mondi досягли попередньої угоди, в рамках якої Mondi купує DS Smith за 5,14 млрд фунтів, причому операцію також планується сплатити акціями. Після завершення операції акціонерам Mondi належало б 54% об'єднаної компанії.

International Paper – найбільший у світі виробник целюлозно-паперової продукції. Компанія спеціалізується на випуску упаковки із гофрованого картону, а також целюлози для підгузків, паперових серветок та інших товарів особистої гігієни. Виробничі потужності компанії розташовані в Північній та Латинській Америці, Північній Африці та Європі.

Читайте також