IPO дубайського оператора платних доріг на суму $817 млн провели за кілька годин

IPO дубайського оператора платних доріг на суму $817 млн провели за кілька годин

Компанія Salik провела третє IPO року у Дубаї

Інвестори розкупили всі пропоновані акції дубайського оператора дорожніх зборів Salik протягом кількох годин після відкриття IPO, що вказує на те, що попит на близькосхідні лістинги залишається високим.

Дубай розраховував залучити $817 млн під час первинного публічного розміщення акцій Salik, що стало третім продажем акцій емірату цього року. Уряд міста продав 1,5 млрд акцій компанії, або 20% акцій, по 2 дирхам ($0,54) за штуку, що дає компанії передбачувану ринкову капіталізацію у розмірі $4,1 млрд.

Основні інвестори IPO - Стратегічний інвестиційний фонд ОАЕ, Dubai Holding, Shamal Holding і Пенсійний фонд Абу-Дабі - вклали в угоду до 606 млн. дирхамів.

IPO перевіряє апетит інвесторів у непростий час для лістингу на Близькому Сході. Після рекордного початку цього року ринок почав вагатися перед економічними проблемами і зниження цін на нафту.

Salik – це автоматизована система, представлена арабською мовою у 2007 році. Компанія є важливим активом: близько 60% пасажирів у Дубаї користуються власними автомобілями, а чистий обсяг платних перевезень з 2013 по 2019 рік зростав із сукупним річним темпом зростання 5,5%.

Дубай заявив, що може розглянути можливість запровадження динамічного ціноутворення на платних в'їздах на дороги, щоб зменшити затори та підвищити дохід Salik, який також планує розширитись за рахунок більшої кількості в'їздів.

Читайте також