Італія планує отримати до €4,4 млрд від продажу частки у поштовій службі Poste Italiane

Італія планує отримати до €4,4 млрд від продажу частки у поштовій службі Poste Italiane

Казначейство має намір продати всю або частину своєї прямої частки в 29,3% у Poste

"Планований вихід італійського уряду з частки в поштовій службі Poste Italiane може коштувати близько €4,4 млрд", - заявив міністр економіки Джанкарло Джорджетті.

Казначейство має намір продати всю або частину своєї прямої частки в 29,3% у Poste, зберігши при цьому контроль ще через 35%, що належать державному банку Cassa Depositi e Prestiti (CDP).

"Італія здійснить угоду в найбільш вдалий час для максимізації доходів", - заявив Джорджетті на парламентських слуханнях. За його словами, угода може призвести до економії на відсотках боргів на суму близько €200 млн на рік.

Продаж є частиною планів Риму щодо залучення близько €20 млрд від продажу активів у період з 2024 по 2026 рік, щоб приборкати один із найвищих у світі державних боргів по відношенню до внутрішнього виробництва.

Згідно з указом, ухваленим у січні, Італія може використовувати публічне розміщення акцій, прискорену процедуру букбілдингу, торгівлю пакетами або комбінацію цих методів для продажу акцій.

Угода буде здійснюватися поетапно, і спочатку держава може припинити її, як тільки її частка впаде до 51% з урахуванням часток як Казначейства, так і CDP, сказав Джорджетті.

Читайте також