JD Sports придбає американського конкурента Hibbett у рамках угоди вартістю $1,08 млрд

JD Sports придбає американського конкурента Hibbett у рамках угоди вартістю $1,08 млрд

JD Sports Fashion запропонувала купити американського рітейлера спортивного одягу Hibbett Inc, оскільки найбільший британський рітейлер планує розширити свою діяльність на південному сході США

Угода відбулася на тлі того, що акції роздрібних продавців спортивного одягу опинилися під тиском у всьому світі після слабких прогнозів таких виробників спортивного одягу, як Nike та Puma.

JD Sports, яка продає Nike, Adidas, HOKA та інші спортивні бренди, заявила минулого місяця, що очікує, що чемпіонати Європи з футболу, Олімпійські ігри в Парижі та нові стилі кросівок та спортивних костюмів вдихнуть життя на ринок.

Вона заплатить $87,50 за акцію Hibbett готівкою, що є премією близько 20% до останньої ціни закриття американської фірми.

Придбання JD компанії Hibbett, яка має близько 1169 магазинів у 36 штатах США, розширить її присутність у країні від "від узбережжя до узбережжя", заявив фінансовий директор Домінік Платт.

Йому вже належать Shoe Palace, що має велику присутність на західному узбережжі США, та DTLR, що базується на сході.

За словами JD Sports, об'єднаний виторг розширеної групи в Північній Америці становив би близько £4,7 млрд, додавши, що внесок регіону в загальний обсяг продажів збільшиться приблизно до 40% з нинішніх 32%.

Очікується, що угода збільшить прибуток британської фірми в перший повний рік володіння, а економія коштів складе щонайменше $25 млн, повідомив JD.

Читайте також