Jindal Shadeed побудує в Омані завод із виробництва «зеленої» сталі за $3 млрд

Jindal Shadeed побудує в Омані завод із виробництва «зеленої» сталі за $3 млрд

Завод вироблятиме високоміцну автомобільну продукцію для клієнтів на Близькому Сході, в Європі та Японії

Харша Шетті, головний виконавчий директор Jindal Shadeed Iron and Steel LLC, заявив, що компанія має необхідні дозволи, щоб виділити землю для проєкту, який може переробляти 5 млн тонн сталі на рік. За його словами, будівництво заводу в Дукмі, Оман, має бути завершено до 2026 року.

У міру того, як все більше і більше споживачів прагнуть досягнення нульового рівня викидів, виробники сталі в усьому світі вкладають значні кошти в зневуглеродження своїх операцій. Широко поширена думка, що зелений водень, що виробляється з використанням води та відновлюваної електроенергії, відіграє вирішальну роль в зневуглеродженні важкої промисловості.

Водночас зростання цін на енергоносії для таких ринків, як Європа, вплинуло на обсяги виробництва та змусило зосередити увагу на альтернативних джерелах для сектору.

За словами Шетті, близько 30-40% продукції нового заводу Jindal Shadeed споживатиметься в Омані і регіоні країн Перської затоки, а частина, що залишиться, експортуватиметься для задоволення зростаючого попиту на зелену сталь на світових ринках. За його словами, завод обслуговуватиме автомобілі, вітряні турбіни та товари народного споживання у Європі, Японії та інших країнах.

Читайте також