Johnson & Johnson поглинає MedTech-компанію Abiomed за $16,6 млрд

Johnson & Johnson поглинає MedTech-компанію Abiomed за $16,6 млрд

Купівля розробника медичних технологій допоможе американській фармацевтичній групі зосередитися на ліках та медичних пристроях

Johnson & Johnson погодилася купити компанію Abiomed, що спеціалізується на серцево-судинних технологіях, що є ознакою того, що великі угоди в США, як і раніше, відбуваються, незважаючи на глобальну геополітичну та економічну невизначеність.

Американська фармацевтична група заявила, що Abiomed допоможе їй зосередитись на ліках та медичних пристроях.

Поради директорів обох компаній одноголосно схвалили угоду. Угода Johnson & Johnson йде врозріз із ширшою тенденцією у сфері злиття та поглинання по всьому світу, яка різко сповільнилася з початку року через війну в Україні та посилення грошово-кредитної політики центральних банків для стримування інфляції.

Тим не менш, великі фармацевтичні та медичні компанії, у тому числі такі, як J&J, які отримали прибуток від продажу вакцини від Covid-19, опинилися в кращому положенні для укладання угод у той час, коли компанії в галузі біотехнологій та медичних пристроїв впали в ціни.

У J&J впевнені, що купівля Abiomed забезпечить стратегічну платформу для просування революційних методів лікування серцево-судинних захворювань та допоможе більшій кількості пацієнтів у всьому світі.

Рік Уайз, аналітик інвестиційного банку Stifel, сказав, що це придбання добре підходить для J&J, оскільки воно може сприяти збільшенню продажу продукції Abiomed за межами ринку США.

Читайте також